7 tips om meer bezoekers op je website te krijgen

“Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website?”  – Dit is een vraag die vaak ingetoetst wordt in Google. Veel bedrijven en ondernemers steken veel tijd en geld in het (laten) bouwen van een mooie website en misschien ook wel in het (laten) schrijven van SEO teksten. Vervolgens staat die website als een huis, maar hoe ga je ervoor zorgen dat je meer bezoekers op jouw website krijgt?

1. Maak een Google Mijn Bedrijf pagina aan

Door een Google Mijn Bedrijf pagina aan te maken, maak je het nog makkelijker om gevonden te worden in Google. Jouw bedrijfslocatie is zichtbaar zodat je ook lokaal gevonden wordt. Als je dan ook nog een link van Google Maps op je website plaatst, kunnen bezoekers je gemakkelijk vinden. Door mijn eigen vermelding in Google krijg ik regelmatig aanvragen van lokale ondernemers of bedrijven die het fijn vinden dat ik ook werkzaam ben in de wijk Bezuidenhout in Den Haag (net als zij). Als ze dan gericht zoeken naar een tekstschrijver in Bezuidenhout, komen ze op mijn website terecht. Het is een kleine moeite, maar dit helpt zeker om meer bezoekers naar je website te krijgen!

2. Houd je website in beweging

Het is heel belangrijk dat je jouw website ‘in beweging’ houdt. Dat wil zeggen dat je regelmatig zorgt voor nieuwe en waardevolle content. Dit kan in verschillende vormen zijn:

  • nieuwsberichten;
  • blogs;
  • video’s of vlogs;
  • het plaatsen van podcasts.

Het is maar net wat bij jou en je bedrijf past.

Door regelmatig nieuwe dingen op je website te plaatsen, zorg je ervoor dat bezoekers graag nog een keer terugkomen. Ze weten na een tijdje dat je regelmatig tips, nieuwtjes of leuke aanbiedingen deelt!

Niet alleen bezoekers vinden waardevolle informatie belangrijk, maar ook Google! Websites die regelmatig ‘in beweging’ zijn en vernieuwd worden, krijgen over het algemeen een hogere ‘ranking’ in Google.

 

 

3. Schrijf regelmatig blogs of nieuwsberichten

Ik noemde het al eerder: door regelmatig blogs of nieuwsberichten te plaatsen, blijft je website in beweging. In eerste instantie schrijf je een blog met de gedachte om informatie te delen met jouw volgers of (potentiële) klanten. Daarnaast zijn blogs dé kans om gebruik te maken van zoekwoorden. Hoe meer waardevolle zoekwoorden of zoektermen er in jouw website verwerkt zijn, hoe groter de kans is dat jouw website op die specifieke zoekterm gevonden wordt!

Om een voorbeeld te noemen: ik word regelmatig benaderd door andere tekstschrijvers die het lastig vinden om klanten te vinden of mij om advies vragen. Dit was de reden dat ik onlangs een blog publiceerde over het krijgen van klanten als tekstschrijver. Naast alle leuke reacties na het promoten van deze blog, merkte ik ook dat mijn website beter ging scoren in Google! Veel tekstschrijvers zoeken naar deze term in Google en dan komt mijn website dus omhoog.

Omdat er veel mensen klikken op de link van mijn website en vervolgens de blog lezen, geeft Google mijn website weer een ‘zetje’. Ik merk dat mijn website op de andere (door mij gebruikte) zoekwoorden ook weer beter scoort!

4. Wees zichtbaar op social media

Als je eenmaal een vernieuwde website met nieuwe webteksten hebt, wil je natuurlijk dat er zoveel mogelijk bezoekers op jouw website komen. Door zichtbaar te zijn op social media kun je zorgen dat mensen nieuwsgierig worden naar jouw nieuwe blogs of berichten.

Hoe moeten jouw volgers weten dat je een nieuwe blog hebt geplaatst of een nieuw aanbod hebt als je het niet laat zien? Daarnaast is social media dé manier om een connectie te maken met potentiële klanten.

Door zichtbaar te zijn op social media kun je:

  • connecties maken met potentiële klanten;
  • jouw gepubliceerde blogs, nieuwsberichten, podcasts of video’s promoten;
  • kennis delen zodat mensen je graag gaan volgen;
  • jouw nieuwsbrief onder de aandacht brengen om meer inschrijven te krijgen.

Al deze acties kunnen ervoor zorgen dat je meer bezoekers naar je website krijgt en is nou net wat Google fijn vindt!

 

 

5. Ga samenwerken met andere ondernemers

Door te gaan samenwerken met andere ondernemers creëer je een groter bereik. Als voorbeeld kun je een gastblog schrijven voor een collega ondernemer en hij/zij voor jou. Je bereik neemt enorm toe als jullie dit allebei op social media en in een nieuwsbrief promoten!

Daarnaast is het weer een extra kans om meer bezoekers naar je website te krijgen, want als jouw websitelink onder de gastblog staat, is de kans groot dat bezoekers toch even doorklikken naar jouw website.

Ook kun je samenwerken met andere ondernemers door mee te werken aan een interview, podcast of video. Hoe meer jij zichtbaar bent om jouw bedrijf te promoten, hoe beter!

6. Ga adverteren

Door te gaan adverteren vergroot je jouw bereik enorm. Uiteraard kun je in een interessant magazine of een lokale krant adverteren, maar dit zijn vaak erg kostbare advertenties. Via social media kun je tegen een lager bedrag adverteren. Advertenties op Facebook of Instagram kun je heel specifiek instellen. Je kunt de promotie bijvoorbeeld zo instellen dat je meer bezoekers naar je website krijgt. Let er goed op dat je jouw doelgroep specificeert, zodat jouw advertentie gezien wordt door de juiste mensen.

7. Optimaliseer je websiteteksten

Mocht je het nog niet gedaan hebben of laten doen: optimaliseer de teksten op je website. Uiteindelijk gaat je website pas beter vindbaar worden als het voorzien is van de juiste zoektermen en zoekwoorden. Google filtert dit er vervolgens uit, zodat je beter zichtbaar wordt. Door te beginnen met het (laten) doen van een uitgebreid zoekwoordenonderzoek, weet je precies welke zoektermen populair zijn en waar jouw klanten naar zoeken in Google. Dit is echt de basis van een goede webtekst.

Deze zoekwoorden zijn niet alleen handig voor jouw websiteteksten, maar kun je ook gebruiken om de afbeeldingen op je website te optimaliseren. Wist je dat je met de resultaten van het zoekwoordenonderzoek ook genoeg inspiratie hebt voor het schrijven van blogs en berichten op social media?

Ben je benieuwd hoe ik je als (SEO) tekstschrijver kan helpen om meer bezoekers naar je website te krijgen? Of wil eens samen naar jouw website kijken om te zien of er winst te behalen valt? Stuur me dan gerust een berichtje of bel me!

Cover-SEO-schrijftips

Kun jij wel wat hulp gebruiken met de teksten op je website?

Met mijn SEO-schrijftips kan jouw website beter gevonden worden in zoekmachines als Google. Je kunt vandaag nog beginnen!

meer bezoekers naar website

Mijn laatste blogs

interview Thamara

Interview met Thamara- Blueberry Dynamic

Als ondernemer vind ik dat je vooral moet doen waar je goed in bent. Zo word ik heel blij als ik teksten mag schrijven voor andere ondernemers en bedrijven, maar...
online marketing website2

Is online marketing echt zo simpel?

Online marketing, simpel? Blogs en posts voor sociale media schrijven, een website opzetten en teksten schrijven, online zichtbaar zijn, nieuwsbrieven versturen én funnels inrichten… je krijgt er de kriebels van...
Lesgeven Zoom

Online lesgeven met Zoom in 5 stappen

Als ondernemer weet je inmiddels wel hoe belangrijk het is om online zichtbaar te zijn door een goede website en bijpassende webteksten te hebben. Ook is online lesgeven in deze...
Scroll to Top