Hoe maak je een over mij pagina?

Wist je dat de ‘over mij’ pagina meestal de meest bekeken pagina van een website is? Dit zegt eigenlijk al direct iets over de bezoekers van je website. Steeds meer mensen willen graag persoonlijk contact, openheid en weten met wie ze te maken hebben. Of je nu werkt in een groot team of alleen bent: mensen willen graag zien wie het gezicht achter het bedrijf is! Maar wat zet je precies op die ‘over mij’ of ‘over ons’ pagina?

Persoonlijke teksten

Pas geleden heb ik nieuwe teksten geschreven voor een coach, actief in de brandweersector. Deze stoere vrouw is, in mijn ogen, dé aangewezen persoon om brandweermannen te helpen en te coachen. Waarom? Omdat ze zelf gewerkt heeft bij de brandweer en zelfs getrouwd is met een brandweerman! Deze informatie is dan ook zeker relevant om terug te laten komen op de ‘over mij’ pagina.

Dit geeft vertrouwen en laat zien dat ze ook écht weet waar ze het over heeft, zonder dat je alleen maar over jezelf praat. Daarnaast hebben we wat leuke feitjes gedeeld op deze pagina en haar persoonlijkheid naar voren laten komen. Als coach is dit heel belangrijk, want je wilt uiteindelijk dat jouw bezoekers een goed gevoel krijgen en besluiten om contact met je op te nemen.

De bezoekers van de ‘over mij’ pagina

Dat de over mij pagina zo vaak goed bekeken wordt, zegt eigenlijk direct al iets over de bezoekers van je website. De bezoekers willen uiteindelijk graag weten wie er achter een bedrijf zit en waarom ze voor jouw dienst of product moeten kiezen. Het geeft dan ook aan HOE belangrijk persoonlijkheid in de teksten is.

De over mij pagina is de perfecte pagina om jouw creativiteit te delen en te zorgen dat de bezoeker een goed gevoel bij je krijgt. Probeer dan ook om een persoonlijk verhaal te maken met een fijne opbouw die ‘triggert’ om door te lezen.

Zorg dat je er geen CV van maakt

Mensen die jouw dienst of product willen kopen of met je samen willen werken, zijn niet benieuwd naar jouw CV. Natuurlijk kun je vertellen over je ervaring, maar probeer dit met een ezelsbruggetje te doen. Zo begin ik op mijn eigen over mij pagina met het verhaal dat ik als klein meisje al schriften vol verhalen schreef. Ik vertel hoe mijn liefde voor schrijven groeide en welke weg ik in sloeg naarmate ik ouder werd.  Zo vertel ik toch over mijn (werk)ervaring, maar niet als een standaard opsomming zoals je dat in een CV ziet.

Probeer een goed gevoel te creëren

Misschien herken je het zelf wel, als je een goed en vertrouwd gevoel bij iemand hebt, zul je misschien sneller besluiten om te gaan samenwerken of om iets te kopen. Steeds meer mensen willen een connectie voelen en dat is ook één van de redenen dat de over mij pagina zo goed bezocht wordt. Laat op deze pagina merken dat je jouw ideale klant begrijpt of omschrijf een situatie die je zelf ook hebt meegemaakt (oftewel, ga in op de pijnpunten van jouw ideale klant of probeer herkenning te creëren).

hoe maak ik een over mij pagina

 

Laat zien waarom jij degene bent die ze kan helpen

Als je iets over jezelf geschreven hebt en je bent ingegaan op de pijnpunten of hebt herkenning gecreëerd, kun je doorgaan met omschrijven waarom jij degene bent die ze kan helpen. Probeer dit ook in een leuke verhaalvorm te doen, zonder té commercieel over te komen. Wees daarnaast duidelijk wie je aanspreekt. Je mag best concreet zijn en benoemen hoe jouw ideale klant er uit ziet en voor welke opdrachten ze jou wakker mogen maken.

Laat je persoonlijkheid zien

Ik schreef het al eerder, laat je persoonlijkheid zien. Jouw bezoekers klikken niet voor niets door naar de over mij pagina. Ze willen weten wie jij bent en in een paar seconden gaan ze vervolgens beslissen of het goed voelt, of niet. Je wilt eigenlijk bereiken dat de bezoeker zich vertrouwd voelt of direct een goed gevoel krijgt en besluit om over te gaan tot actie.

Sluit af met een call-to-action

Probeer met een leuke, originele zin te eindigen en geef de bezoeker ook de kans om op een gemakkelijke manier contact met je op te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een knop om je direct een e-mail te sturen of te bellen.

Samenvatting over mij pagina

  • Probeer geen standaard tekst te maken, maar maak een leuk te lezen verhaal
  • Weet wie je ideale klant is en richt je ook op deze klant
  • Vertel een anekdote zodat je laat zien wie je bent en wees niet band om jouw persoonlijkheid te laten zien
  • Ga in op de pijnpunten van jouw ideale klant of probeer herkenning te creëren
  • Deel enkele persoonlijke weetjes: ‘wist je dat’ of ‘als je mij zou kennen dan weet je’
  • Sluit af met een call-to-action

Vind jij schrijven over jezelf of over jouw werkzaamheden ook zo lastig of zit je vaak uren te denken wat je moet gaan schrijven en hoe? Neem dan contact met me op, ik schud het vaak zo uit mijn mouw! Door met jou in gesprek te gaan, filter ik zó jouw kernwaarden, enthousiasme en persoonlijkheid uit je verhaal en maak er een originele ‘over mij’ pagina van!

over mij pagina schrijven

Renate Bruinenberg

Website teksten schrijven, redigeren & bloggen; ik word er blij van! Daarnaast heb ik een grote passie voor social media, ook voor deze commerciële teksten zet je mij in.

Persoonlijkheid is heel belangrijk voor mij als tekstschrijver. Jouw visie & passie verwerk ik graag in de perfecte tekst! Ik houd van duidelijkheid en afspraak = afspraak bij mij. Kies je voor een samenwerking met mij, dan kun je rekenen op mijn volle 100% focus én inzet.

Delen met vrienden

Nieuwsbrief