Wat kost een tekstschrijver?

Overzicht

    Als ik een euro in een pot had gedaan voor alle keren dat ik gevraagd werd “wat ik kost als tekstschrijver”…. Je raadt het misschien al; dan was die pot bomvol! Want ja, wat kost een tekstschrijver precies? Een goede vraag, maar niet per se een hele makkelijke vraag. Ik ga je in deze blog uitleggen waar je rekening mee moet houden.

    Wat voor tekst heb je nodig?

    Laat ik beginnen om uit te leggen dat iedere tekstschrijver zijn of haar expertise heeft. Zo kun je denken aan:

    • Webteksten
    • Seo-teksten
    • Blogs
    • Teksten voor sociale media
    • Nieuwsbrieven
    • Redigeren van teksten (redactiewerk)
    • Tekst voor flyers en folders
    • Advertentieteksten
    • Funnelteksten

    Zo zijn er nog wel meer teksten! Met de ene tekst ben je misschien een uur bezig, terwijl je voor een volledige website wel een paar weken nodig hebt. Het is daarom heel lastig samen te vatten wat een tekstschrijver kost; dit is echt afhankelijk van verschillende factoren.

    Wat kost een tekstschrijver

    Vergeet alle extra taken niet

    Vergeet ook niet dat er heel wat meer komt kijken bij het werk van een tekstschrijver. Negen van de tien keer ben ik meer tijd kwijt aan al het ‘extra’ werk, dan aan het schrijven zelf.

    Denk hierbij aan:

    • Research doen
    • Interviewen/contactmomenten
    • Briefing doornemen
    • Meetings bijwonen met teams (indien van toepassing)
    • Correctierondes

    Ik vind het zelf belangrijk om korte lijntjes te hebben en flexibel te zijn. Ik schrijf de beste teksten als ik jou (soms lastige) vragen stel. Kortom; een goede voorbereiding is het halve werk! Niet alleen schrijf ik, ook steek ik veel tijd in het voeren van gesprekken, research doen en correcties doorvoeren.

    Wat kost een tekstschrijver nou dan?

    Tja, er zijn vele tekstschrijvers te vinden. Van beginners tot ‘oude rotten in het vak’. De tarieven van een tekstschrijver verschillen in de praktijk dus erg!

    Je kunt de tarieven eigenlijk indelen in:

    • Prijsopgave per opdracht (je betaalt een vaste prijs voor een bepaalde opdracht)
    • Prijs per uur
    • Prijs per woord
    • Prijs naar waarde

    Onderschat de waarde van goede copywriting niet, want mijn tekst kan jou zomaar tienduizenden euro’s opleveren. Reken dan eens uit hoeveel je geïnvesteerd hebt?

    Om terug te komen op die prijs; er zijn tekstschrijvers die werken voor €50,- per uur, maar ook copywriters die werken voor €250,- (en meer) per uur. Er zijn ook tekstschrijvers die enkel werken met projectprijzen die geheel afhankelijk zijn van het project. Dit heeft allemaal te maken met ervaring en expertise.

    Mijn tip: staar je niet blind op bedragen! Die tekstschrijver van €50,- per uur kan wel vijf uur uur bezig zijn, terwijl de tekstschrijver van €150,- per uur jouw tekst binnen een uur oplevert….

    Wat kost een tekstschrijver

    Samenvatting

    Iedere tekstschrijver heeft zijn of haar eigen expertise en vakgebied. Kijk altijd of de tekstschrijver van jouw keuze wel ervaring heeft met de tekst die jij nodig hebt.

    Ga dus niet zomaar voor de ‘goedkoopste’ optie, maar zoek naar verbinding en een fijne klik. Hoe beter die klik is, hoe soepeler de samenwerking verloopt.

    Onthoud dat die relatief ‘dure’ tekstschrijver wellicht wel heel veel ervaring heeft en jou veel geld oplevert in plaats van kost!

    Ik steek zelf veel extra tijd in een samenwerking. Hoe beter we elkaar kennen, hoe beter de samenwerking is!

    Zoek jij een tekstschrijver omdat je beter gevonden wil worden in Google of omdat jouw teksten tot nu toe niks hebben opgeleverd? Dan ben ik misschien wel ‘de jouwe’ ????. Laten we dan even bellen om kennis te maken! Ga jij toch liever zelf aan de slag of ben je tekstschrijver en wil je jouw tarieven verhogen? Check dan even mijn academie, waarin ik jou zelf al mijn copywriting tips & tricks leer!

    Werkboek-Gratis-SEO-Schrijftips-204x300

    Ontvang gratis mijn SEO-schrijftips!

    Met mijn SEO-schrijftips kan jouw website beter gevonden worden in zoekmachines als Google. Begin vandaag nog!

    Ebook - Werkboek - Verticaal
    Lees hier mijn privacybeleid
    webteksten laten schrijven

    Mijn laatste blogs

    Wat is affiliatemarketing uitgelegd in een visual.

    Wat is affiliatemarketing en hoe werkt het

    Affiliatemarketing is een manier om (relatief makkelijk!) online geld te verdienen. Het wordt steeds populairder onder zowel beginnende als ervaren ondernemers. Zelf ben ik hier al een tijdje mee aan...
    Google Update Tekstschrijver

    Google update: waarom een tekstschrijver onmisbaar is

    Iedere keer als Google een update aankondigt, is de online wereld in rep in roer. Zo ook bij de helpful content update die Google aankondigde. Behalve de mensen die teksten...
    samenwerkingen tekstschrijver

    Als tekstschrijver samenwerkingen aangaan? Zo doe je het

    Alles heb je volgens plan gedaan: je website is ein-de-lijk online, je bent eindeloos bezig om zichtbaar te zijn op sociale media en je houdt oproepjes en opdrachten in de...
    Scroll naar boven