Blog: over mijn passie voor schrijven

Overzicht

  ‘Oh, ben jij tekstschrijver? Misschien kun je mij ook eens helpen met mijn website’. Een zin die ik regelmatig hoor. Let’s get personal: over mijn passie voor schrijven en de weg naar zelfstandigheid!

  Volgens mij ben ik met een pen in mijn handen geboren, ik kan mijzelf niet anders herinneren dan dat schrijven altijd een belangrijke rol speelde in mijn leven. Moest er een belangrijke brief geschreven worden of heeft iemand een vraag over sociale media? Drie keer raden wie er gevraagd werd?

  Het begon al op de lagere school, ik had meerdere ‘penvriendinnen’ (ja, toen schreven we nog echt) en ik hield fanatiek een dagboek bij. Ook schreef ik hele schriften vol met zelfverzonnen – voornamelijk paardgerelateerde – verhalen.

  Eenmaal in de puberteit schreef ik op regelmatige basis informatieve artikelen of samenvattingen van evenementen. Toch koos ik na de middelbare school voor een horeca-opleiding. Met ondernemende ouders in de horecasector kon het niet anders dan dat ik het bedrijf zou overnemen, toch?

  Na een paar jaar voelde het gewoon niet goed… Nee, ik wilde tóch niet de horeca in. Inmiddels kreeg ik een geweldige kans aangeboden op een administratiekantoor, inclusief werk- en leertraject. Omdat ik nog steeds niet goed wist wat ik dan wél wilde, besloot ik de uitdaging aan te gaan. Een heerlijke baan had ik hier en er was alle ruimte voor eigen inbreng. Na bijna vijf jaar was ik meer bezig met de acquisitie, communicatie en marketing binnen het bedrijf. Toch was ik toe aan een nieuwe uitdaging.

  Aan de slag op een makelaarskantoor, in het vastgoed; ja, dat was mijn ding! Een combinatie van communicatie, marketing en administratie. Ik voelde me als een vis in het water, maar nog steeds vond ik het communicatiegedeelte leuker dan het administratieve.

  Uiteindelijk ben ik mijzelf gaan specialiseren op schrijfgebied. Ik heb jarenlang blogs en informatieve artikelen geschreven voor meerdere websites. Ook deed ik regelmatig leuke schrijfklussen. Tussendoor kreeg ik twee kinderen en ik wil ze graag leren om hun hart te volgen. Toen kwam er een keerpunt in mijn leven: hoe kan ik mijn kinderen leren om hun hart te volgen, als ik zelf eigenlijk al jaren niet écht voor mijzelf kies?

  Meerdere gesprekken met ondernemende vriendinnen en familie deden mijn ogen openen… Ik weet nog goed dat iemand zei: ‘Renaat, als je mag kiezen, wat doe je dan het aller-allerliefst?’

  Alles viel op zijn plek, want ja, schrijven is gewoon wat ik het aller-allerliefste doe! Anderen inspireren, helpen, jouw woorden in die perfecte tekst gieten en teksten creëren waar anderen enthousiast van worden. Dát is echt wat ik wil en JA, ik durf ook wel te zeggen dat ik daar echt goed in ben!

  Inmiddels ben ik zielsgelukkig dat ik mijn hart heb gevolgd en andere ondernemers mag helpen om hun woorden in die perfecte tekst te gieten. Met mijn Teksttoppers Academie leer ik de leukste ondernemers om dit zelf te doen.

  Waarom ik dit persoonlijke stuk met je deel? Juist omdat ik altijd zeg dat persoonlijkheid belangrijk is voor de communicatie met jouw volgers en potentiële klanten. Ik zet graag een stapje extra om de teksten net wat origineler en persoonlijker te maken. En ja, daarom durf ik ook zeker meer van mij persoonlijk te laten zien. Durf je dromen na te jagen en doe waar jij goed in bent! Dan help ik jou met je teksten, deal?! ????

  Werkboek-Gratis-SEO-Schrijftips-204x300

  Ontvang gratis mijn SEO-schrijftips!

  Met mijn SEO-schrijftips kan jouw website beter gevonden worden in zoekmachines als Google. Begin vandaag nog!

  Ebook - Werkboek - Verticaal
  Lees hier mijn privacybeleid
  webteksten laten schrijven

  Mijn laatste blogs

  Google Update Tekstschrijver

  Google update: waarom een tekstschrijver onmisbaar is

  Iedere keer als Google een update aankondigt, is de online wereld in rep in roer. Zo ook bij de helpful content update die Google aankondigde. Behalve de mensen die teksten...
  samenwerkingen tekstschrijver

  Als tekstschrijver samenwerkingen aangaan? Zo doe je het

  Alles heb je volgens plan gedaan: je website is ein-de-lijk online, je bent eindeloos bezig om zichtbaar te zijn op sociale media en je houdt oproepjes en opdrachten in de...
  meta omschrijvingen optimaliseren

  Meta-omschrijving optimaliseren voor SEO: zo doe je het

  Om hoger in Google te scoren, moet je best wat moeite doen. SEO is namelijk allesbehalve een ‘quick-fix methode’. Maar hey, het goede nieuws is dat het ook weer geen...
  Scroll to Top