Blog: ‘Waarom zakelijk bloggen?’

Overzicht

    Waarschijnlijk heb je er wel vaker over gehoord, zakelijk bloggen is HOT!

    De één is er al druk mee bezig en de ander ziet er het nut (nog) niet van in. Misschien heb je er nog niet zoveel informatie over ontvangen en wil je er meer over weten. Dat kan ik me goed voorstellen.

    Ik heb alle voordelen op een rijtje gezet om te laten zien waarom ik vind dat iedere ondernemer zou moeten gaan bloggen.

    Zakelijk bloggen zorgt voor naamsbekendheid

    Het spreekt misschien voor zich, maar door regelmatig blogs te delen, vergroot je jouw naamsbekendheid. Je (potentiële) klanten zien jouw naam regelmatig voorbij komen én met een beetje mazzel lezen ze je blogs ook nog aandachtig. Wie weet komen ze vaker een kijkje nemen op je website. Hoe vaker je website bezocht wordt, hoe beter!

    Sharing= Caring -> deel jouw kennis door te bloggen

    Door regelmatig zakelijk te bloggen, kun je jouw kennis en expertise delen. Je kunt opvallen door tips te delen, waardoor meer mensen je gaan volgen. Bovendien kom je betrouwbaar over en dat kan veel potentiële klanten over de streep trekken. Ik kan me voorstellen dat je het lastig vindt om de juiste balans te vinden in het delen van informatie. Mijn tip is; sharing = caring! Jouw (potentiële) klanten zullen dit zeker waarderen en wanneer ze zelf vastlopen of een vraag hebben; drie keer raden wie ze dan zullen bellen?

    Creëer meer persoonlijk contact

    Door meer over jezelf en jouw bedrijf te delen, creëer je automatisch meer contact met lezers. Lezers die wellicht wel (potentiële) klanten zijn! Door je kennis of informatie te delen kom je persoonlijker over. Sluit je blogs af met een vraag of moedig je lezers aan om een reactie te plaatsen. Zo geef je lezers ook echt de kans om actief mee te denken of om vragen te stellen.

    SEO -> online vindbaarheid

    Jouw goed geschreven SEO blog zorgt ervoor dat je beter gevonden wordt in Google. Door de juiste zoekwoorden toe te voegen en te plaatsen op de juiste plaatsen, is jouw blog goed geoptimaliseerd.

    Hoe meer blogs je plaatst, hoe vaker je gevonden wordt via de zoekresultaten. Bovendien krijg je op deze manier meer bezoekers naar je website en dat waardeert Google enorm. Als je goede tips plaatst, kunnen andere websites naar jou gaan door linken, stel je eens voor wat dit voor jouw vindbaarheid doet? Door goede en informatieve blogs te plaatsen, gaat jouw online vindbaarheid zeker omhoog!

    Zakelijk bloggen = Gratis reclame

    Zakelijk bloggen is gratis reclame, het kost je niets (als je het zelf doet). Online marketing is meestal een grote kostenpost, want adverteren kost geld. Door het delen van jouw kennis, aanbod of informatie via blogs, maak je indirect gratis reclame. Zeker wanneer je jouw blogs promoot op je social media en in je nieuwsbrieven!

    Deel standaard informatie in een blog

    Vaak ontvang je dezelfde vragen en het beantwoorden van die vragen kost tijd. Uiteraard kost het schrijven van een goede blog óók tijd. Tijd is kostbaar en dat begrijp ik. Maak gebruik van al die vragen en vat ze samen in één blog. Door deze blog te publiceren op je website, kun je hier altijd naar verwijzen. Een win/win situatie dus!

    Hopelijk is het duidelijk waarom je zakelijk zou moeten gaan bloggen. Uiteraard begrijp ik dat jij als ondernemer druk bezet bent. Of dat schrijven jouw expertise niet is. Stuur me gerust een berichtje als je hulp nodig hebt bij het schrijven van goedlopende blogs én vergroot je online vindbaarheid (SEO)!

    Werkboek-Gratis-SEO-Schrijftips-204x300

    Ontvang gratis mijn SEO-schrijftips!

    Met mijn SEO-schrijftips kan jouw website beter gevonden worden in zoekmachines als Google. Begin vandaag nog!

    Ebook - Werkboek - Verticaal
    Lees hier mijn privacybeleid
    webteksten laten schrijven tekstschrijver

    Mijn laatste blogs

    Wat is affiliatemarketing uitgelegd in een visual.

    Wat is affiliatemarketing en hoe werkt het

    Affiliatemarketing is een manier om (relatief makkelijk!) online geld te verdienen. Het wordt steeds populairder onder zowel beginnende als ervaren ondernemers. Zelf ben ik hier al een tijdje mee aan...
    Google Update Tekstschrijver

    Google update: waarom een tekstschrijver onmisbaar is

    Iedere keer als Google een update aankondigt, is de online wereld in rep in roer. Zo ook bij de helpful content update die Google aankondigde. Behalve de mensen die teksten...
    samenwerkingen tekstschrijver

    Als tekstschrijver samenwerkingen aangaan? Zo doe je het

    Alles heb je volgens plan gedaan: je website is ein-de-lijk online, je bent eindeloos bezig om zichtbaar te zijn op sociale media en je houdt oproepjes en opdrachten in de...
    Scroll naar boven