Inspiratie voor social media

Overzicht

  Je typt het nog maar eens in bij Google: ‘inspiratie voor social media’. Langzamerhand word je er wel een beetje moedeloos van. Je weet dat consistente zichtbaarheid op social media belangrijk is voor je bereik, maar toch is het elke keer weer een hele zoektocht naar onderwerpen om te posten.

  Maar het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn!

  Kijk eens in je eigen bedrijf

  Klinkt dat gek? Toch is het waar. Kijk eens naar je diensten. Wat wil je daar allemaal over kwijt? Heb je een coachpraktijk? Behandel dan telkens een klein stukje van de dingen waar jouw klanten tegenaan lopen. Gebruik steeds een andere invalshoek en je hebt alweer en paar posts in voorraad.
  En wees niet bang om in herhaling te vallen. Niet al je volgers zien altijd al je berichten en mensen moeten echt een paar keer horen wat je te bieden hebt, voordat ze overgaan tot aankoop.

  Inspiratie social media3

  Haal inspiratie uit je blogs

  Maar ook je blogs zijn een bron van inspiratie. Uit één blog kun je vaak meerdere posts halen. Kijk bijvoorbeeld eens naar mijn laatste blog.

  Uit dit blog kan ik zeker al vijf onderwerpen voor een bericht op social media halen:

  • Weet waar je klanten naar zoeken (door middel van een zoekwoordenonderzoek).
  • Optimaliseer je website per pagina.
  • Houd jij rekening met de zoekintentie van je klant?
  • De basis van goede SEO: het zoekwoordenonderzoek.
  • Zorg dat de juiste zoekwoorden op de juiste plek in je tekst staan.

  Zo heb je dus al vijf onderwerpen die je kunt gebruiken (en dan heb ik het nog niet eens over de berichten die je kunt plaatsen om je hele blog te promoten). Pas ze per social mediakanaal een beetje aan en klaar ben je.

  Bloggen is een belangrijk onderdeel binnen jouw bedrijf

  Door regelmatig een blog te plaatsen, blijft jouw website ‘in beweging’ en wordt deze telkens weer opgemerkt door de zoekmachines. Hoe vaker je blogt des te vaker wordt jouw website gevonden.

  En…

  Dankzij jouw blog zit je dus nooit meer zonder inspiratie voor je posts op social media.

  Weet je trouwens dat Renate je alles over bloggen leert tijdens de Teksttoppers Academie? Je leert alles over het doen van een goed zoekwoordenonderzoek, hoe je het beste een blog opbouwt, hoe je goede webteksten schrijft en nog veel meer. Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over de academie!

  Inspiratie social media

  Deze gastblog is geschreven door Jolanda Geels. Met haar bedrijf Geels Office Support werkt ze als tekstschrijver en tekstcorrector.

  Als tekstschrijver ondersteunt ze ondernemers door de teksten van hun website te schrijven of te herschrijven. Ook schrijft ze regelmatig blogs voor andere ondernemers. Allemaal met als doel dat zij goed gevonden gaan worden in de zoekmachines. Alle teksten die zij schrijft worden dus volledig SEO-proof afgeleverd.

  Als tekstcorrector checkt Jolanda diverse teksten op taal- en typefouten. Of dit nu gaat om een e-book, een salespagina, modules voor een online leeromgeving of een volledig manuscript. Je kunt het zo gek niet bedenken. Na correctie door Jolanda is jouw tekst volledig foutloos en klaar voor publicatie.

  Wil je meer weten? Kijk dan eens op www.geelsofficesupport.nl of volg haar op Instagram @jolanda_geelsofficesupport.

  Werkboek-Gratis-SEO-Schrijftips-204x300

  Ontvang gratis mijn SEO-schrijftips!

  Met mijn SEO-schrijftips kan jouw website beter gevonden worden in zoekmachines als Google. Begin vandaag nog!

  Ebook - Werkboek - Verticaal
  Lees hier mijn privacybeleid
  inspiratie social media

  Mijn laatste blogs

  Google Update Tekstschrijver

  Google update: waarom een tekstschrijver onmisbaar is

  Iedere keer als Google een update aankondigt, is de online wereld in rep in roer. Zo ook bij de helpful content update die Google aankondigde. Behalve de mensen die teksten...
  samenwerkingen tekstschrijver

  Als tekstschrijver samenwerkingen aangaan? Zo doe je het

  Alles heb je volgens plan gedaan: je website is ein-de-lijk online, je bent eindeloos bezig om zichtbaar te zijn op sociale media en je houdt oproepjes en opdrachten in de...
  meta omschrijvingen optimaliseren

  Meta-omschrijving optimaliseren voor SEO: zo doe je het

  Om hoger in Google te scoren, moet je best wat moeite doen. SEO is namelijk allesbehalve een ‘quick-fix methode’. Maar hey, het goede nieuws is dat het ook weer geen...
  Scroll naar boven