Gastblog: ‘Van hobbyblogger naar ondernemer’

Overzicht

  Begin van dit jaar hakte ik een knoop door waarvan ik nooit had verwacht dat ik er nog eens aan zou beginnen: het starten van mijn tweede eigen bedrijf! Toen Renate me vroeg om een gastblog te schrijven over mijn weg van ‘hobbyblogger’ naar ondernemer, werd ik gelijk enthousiast. Ik weet namelijk nog hoe ik zelf op de wip heb gezeten over het ondernemerschap, want zou dat wel iets voor mij zijn? Laat ik maar bij het begin beginnen en vertellen waarom ik nu zo blij ben dat ik die sprong in het diepe waagde!

  Een eigen blogpagina

  Ruim twee jaar geleden verloor ik tijdens mijn eerste zwangerschap mijn baan. Geen ideale situatie en zeker niet op een moment in je leven dat je bouwt op zekerheden. Zekerheden die ik altijd om me heen verzamelde en waar ik veel behoefte aan had. De stap naar een eigen onderneming zag ik mezelf echt niet nemen, want ik wilde werken voor een baas: dan weet je tenminste zeker dat je iedere maand je rekeningen kunt betalen! Omdat ik nu werkloos thuis zat en mijn zwangerschap niet van een leien dakje verliep, bracht ik mijn dag onder andere door met het lezen van blogs. Voornamelijk mamablogs, wat niet geheel onlogisch was gezien mijn staat van dienst. Ik dacht er wel eens aan om zelf te gaan bloggen want ik liep over van inspiratie, maar ik kon me niet voorstellen dat er überhaupt mensen op mijn verhaal zaten te wachten. Toch trok ik drie maanden na de geboorte van mijn dochter de stoute schoenen aan en startte een eigen blogpagina. Mama’s Meisje was geboren en mijn eerste stap naar een eigen onderneming ook, alleen was ik me daar op dat moment nog niet van bewust.

  Twee keer pech

  De nasleep van mijn zwangerschap duurde acht maanden, maar ik solliciteerde me suf, want ik ging natuurlijk gewoon weer voor een baas aan het werk. Omdat ik mijn oude baan als apothekersassistente vanwege lichamelijke klachten niet kon uitoefenen, zocht ik een andere uitdaging en vond die in de functie van medisch secretaresse in een groot ziekenhuis. Helaas bleek ik tijdens de eerste bezuinigingsronde de ideale kandidaat om van de loonlijst te schrappen, want ik werd voor de tweede keer werkloos. History repeated, want daar zat ik weer: werkloos en zwanger thuis. Vanwege de groeiende bezoekersaantallen op mijn blog, haalde ik steeds meer betaalde opdrachten binnen en besloot ik nog voor mijn contract beëindiging om Mama’s Meisje in te schrijven bij de KvK. Mijn eerste eigen bedrijf was een feit, maar ik wilde meer. Ik vind het namelijk geweldig om voor mijn eigen blog te schrijven, maar het kriebelde ontzettend om ook andere ondernemers te helpen in hun weg naar meer online zichtbaarheid. Toch besloot ik deze keer in stapjes te denken: eerst de zwangerschap en een gezonde baby, daarna kwam werk weer aan de orde. En zo geschiedde!

  Van bloggen mijn werk gemaakt

  Tijdens mijn zwangerschap lag de focus volop op mijn blog en social media kanalen, wat zorgde voor een verdubbeling in het aantal volgers en meer dan het dubbele aantal bezoekers. Via social media kwam ik in aanraking met het beroep van Virtueel Assistent en ik besloot me daar meer in te verdiepen. Al snel kreeg ik het gevoel van: “YES! Dit past bij mij!” en ik volgde een kickstart cursus om verder te onderzoeken of mijn gevoel klopte. Aan het einde van deze kickstart wist ik het zeker: ik zou mijn eigen bedrijf als Virtueel Assistent opstarten en me gaan richten op bloggen voor ondernemers en het opzetten, onderhouden en boosten van social media kanalen. Geen zekerheid, geen 9 tot 5 en totaal niet wat ik ooit had verwacht, maar alle puzzelstukjes vallen op hun plek. Bezig zijn met tekst en de kracht van woorden, een social media kanaal herinrichten en een contentplanning maken voor ondernemers: dit is écht de leukste baan van de wereld! Op dit moment volg ik een online studie om over een paar maandjes helemaal zelfstandig aan de slag te kunnen gaan. In de modules werk ik aan allerlei verschillende onderwerpen en hoe meer ik mezelf verdiep in het waarom, hoe en wat ik graag wil, hoe meer mijn gevoel bevestigd wordt: ik ben zo blij dat ik ooit die stap heb genomen om mijn eigen blogpagina te starten. Ik heb van bloggen mijn werk gemaakt!

  Deze blog is geschreven door ‘MultiMeisje’ Karin. Naast haar succesvolle blog Mama’s Meisje is ze onlangs gestart als Virtueel Assistent. Op dit moment volgt ze de opleiding ‘Plan B’ bij Blueberry Dynamic. Naast ondernemer is Karin tevens moeder van twee dochtertjes. Wil je meer lezen over haar avonturen; neem dan vooral een kijkje op haar website.

  Werkboek-Gratis-SEO-Schrijftips-204x300

  Ontvang gratis mijn SEO-schrijftips!

  Met mijn SEO-schrijftips kan jouw website beter gevonden worden in zoekmachines als Google. Begin vandaag nog!

  Ebook - Werkboek - Verticaal
  Lees hier mijn privacybeleid
  gastblog van idee naar tekst

  Mijn laatste blogs

  Wat is affiliatemarketing uitgelegd in een visual.

  Wat is affiliatemarketing en hoe werkt het

  Affiliatemarketing is een manier om (relatief makkelijk!) online geld te verdienen. Het wordt steeds populairder onder zowel beginnende als ervaren ondernemers. Zelf ben ik hier al een tijdje mee aan...
  Google Update Tekstschrijver

  Google update: waarom een tekstschrijver onmisbaar is

  Iedere keer als Google een update aankondigt, is de online wereld in rep in roer. Zo ook bij de helpful content update die Google aankondigde. Behalve de mensen die teksten...
  samenwerkingen tekstschrijver

  Als tekstschrijver samenwerkingen aangaan? Zo doe je het

  Alles heb je volgens plan gedaan: je website is ein-de-lijk online, je bent eindeloos bezig om zichtbaar te zijn op sociale media en je houdt oproepjes en opdrachten in de...
  Scroll naar boven