Webteksten laten schrijven door een tekstschrijver

Overzicht
  • Kan iemand anders jouw boodschap net zo overbrengen als jij dat doet?
  • Hoe werkt het precies als je webteksten wilt laten schrijven door een tekstschrijver?
  • En, hoe lang duurt het voor die teksten klaar zijn?

  Dit zijn zomaar een paar vragen die ik als tekstschrijver heel vaak krijg. Veel ondernemers vinden het spannend om hun (SEO) websiteteksten door iemand anders te laten schrijven. Want, hoe kan ik nou zorgen dat ik jouw verhaal precies zo ‘op papier’ zet zoals jij het aan jouw klanten vertelt?

  Teksten laten schrijven

  Natuurlijk begrijp ik dat het best spannend kan zijn om je teksten door iemand anders te laten schrijven. Maar, in de praktijk zul je merken hoe fijn het is om tijdelijk iemand naast je te hebben die met je meedenkt en met een andere blik naar jouw bedrijf kijkt. Voor mij als tekstschrijver is het niet alleen ‘even een tekst creëren’, het gaat namelijk veel dieper dan dat.

  Zo vind ik het namelijk heel belangrijk om te weten wie jouw klanten zijn, of welke klanten je zou willen aantrekken. Dit zijn namelijk de mensen waar je voor gaat schrijven. Heel vaak krijg je nieuwe ideeën en door samen door alle pagina’s heen te lopen, komt er vaak veel meer structuur in een website.

  Samenwerken met een tekstschrijver

  Natuurlijk zal iedere samenwerking met een tekstschrijver anders verlopen, ik kan alleen mijn eigen werkwijze uitleggen.

  Voor mij is dit een proces, waarin we in een korte tijd veel contact met elkaar hebben en ik soms net een ‘strenge juf’ ben die lastige vragen stelt. Als ik een compleet beeld van jouw bedrijf heb, kan ik de beste teksten creëren. Ik zal ook altijd een eerlijk advies geven over de huidige teksten op je website.

  • Spreken de teksten op je website jouw klanten genoeg aan?
  • Krijg je veel reacties, aanvragen of verkopen via je website of kan dit beter?
  • Wordt jouw website goed gevonden in Google?

  Dit zijn zomaar wat voorbeelden van dingen waar ik naar kijk.

  Stappenplan om (SEO) teksten te laten schrijven

  Om te beginnen maken we kennis en zal ik na ons gesprek een vrijblijvende prijsopgave naar je toesturen via e-mail. In mijn prijsopgave leg ik precies uit wat ik kan doen en natuurlijk niet onbelangrijk: wat kost het om (SEO) teksten te laten schrijven?

  Ben jij net zo enthousiast als ik en krijg ik een JA terug? Dan gaan we aan de slag!

  Zoekwoordenonderzoek

  Ik begin altijd met een uitgebreid zoekwoordenonderzoek, uiteraard ontvang je deze van mij. Wist je dat je dit perfect kan gebruiken als inspiratie voor je blogs en social media? In het zoekwoordenonderzoek vind je de zoekwoorden én zoektermen (long tail zoektermen) met de bijbehorende zoekvolumes (dus wat is het gemiddelde zoekvolume van dit woord per maand).

  Even bellen/afspreken

  Na het zoekwoordenonderzoek vind ik het fijn om even met je te bellen of af te spreken. We bespreken de uitkomst van het zoekwoordenonderzoek. Meestal is dit een echte eye-opener voor veel ondernemers. “Zoeken mensen echt op deze woorden?!”.

  Het schrijven kan beginnen!

  Afhankelijk van het aantal pagina’s die ik voor jouw website ga schrijven, ga ik aan de slag. Ik begin meestal met de homepage en ga vervolgens zo verder met de rest van de teksten. Ik plan mijn agenda altijd heel secuur in, zodat ik per schrijfopdracht alle tijd en aandacht heb. Het schrijven van websiteteksten hoeft dus geen weken te duren. Wist je dat ik dit vaak binnen een week af heb?

  Je ontvangt de teksten in je e-mail

  Zodra ik klaar ben met schrijven, stuur ik je de teksten toe in WORD-documenten. Ik zet er altijd precies bij welke kopregels ik gebruik. Je kunt de teksten doornemen en als je dingen wilt aanpassen, nemen we dat samen door. Ik bied altijd een correctieronde aan, dus het is geen probleem om wat dingen aan te passen, toe te voegen of anders te omschrijven.

  Laatste check!

  Als het nodig is, zorg ik dat de teksten aangepast worden. Daarna stuur ik je de definitieve versie toe, inclusief een specificatie per pagina voor de SEO plug-in (vaak is dit de Yoast plug-in op je website). Zo weet je zeker dat Google de juiste zoekwoorden overneemt en dit komt je website en vindbaarheid ten goede!

  Je nieuwe webteksten op je website plaatsen

  Na dit proces zijn je nieuwe webteksten klaar, zodat jij (of jouw webdesigner) de teksten kan plaatsen op de website. De meeste (WordPress) websites zijn heel gemakkelijk in gebruik. Ik zorg ervoor dat ik de teksten zo aanlever dat je ze direct kunt kopiëren naar je website.

  Je kunt dit ook door mij laten doen uiteraard, net als het invullen van de (Yoast) SEO plug-in.

  Wist je dat het schrijven van websiteteksten helemaal niet lang hoeft te duren? Veel ondernemers zien ertegenop om dit uit te besteden omdat ze denken dat het weken, misschien wel maanden, in beslag neemt. Ik plan mijn agenda altijd heel secuur in, zodat ik alle ruimte en tijd heb om een website te voorzien van nieuwe teksten. Meestal kan ik binnen een week* alle teksten inclusief het zoekwoordenonderzoek af hebben en dat betekent dus dat jij als ondernemer vaak al na een week nieuwe teksten op je website kunt hebben! (Uiteraard is dit afhankelijk van het aantal pagina’s).

  *Dit is vanaf het starten van de opdracht, na akkoord. De uitvoerdatum bespreken we altijd in overleg, afhankelijk van de ruimte in mijn en jouw agenda.

  Ben jij benieuwd wat ik van jouw websiteteksten vind of merk je dat je te weinig respons via je website krijgt? Laten we een keertje bellen of stuur me een berichtje. Ik vertel je er graag meer over!

  Werkboek-Gratis-SEO-Schrijftips-204x300

  Ontvang gratis mijn SEO-schrijftips!

  Met mijn SEO-schrijftips kan jouw website beter gevonden worden in zoekmachines als Google. Begin vandaag nog!

  Ebook - Werkboek - Verticaal
  Lees hier mijn privacybeleid
  webteksten laten schrijven tekstschrijver

  Mijn laatste blogs

  Google Update Tekstschrijver

  Google update: waarom een tekstschrijver onmisbaar is

  Iedere keer als Google een update aankondigt, is de online wereld in rep in roer. Zo ook bij de helpful content update die Google aankondigde. Behalve de mensen die teksten...
  samenwerkingen tekstschrijver

  Als tekstschrijver samenwerkingen aangaan? Zo doe je het

  Alles heb je volgens plan gedaan: je website is ein-de-lijk online, je bent eindeloos bezig om zichtbaar te zijn op sociale media en je houdt oproepjes en opdrachten in de...
  meta omschrijvingen optimaliseren

  Meta-omschrijving optimaliseren voor SEO: zo doe je het

  Om hoger in Google te scoren, moet je best wat moeite doen. SEO is namelijk allesbehalve een ‘quick-fix methode’. Maar hey, het goede nieuws is dat het ook weer geen...
  Scroll naar boven