SEO? Yoast mag het weten

Overzicht

  Je hebt geploeterd, gezweet, getypt, gedeletet, getypt, … gedeletet. Dagen aan een stuk waren je ogen gericht op het scherm. Maar dan heb je ook wat: Je geweldige, nieuwe website. Klaar om te knallen!

  Google, show me the magic!

  De eerste weken wacht je geduldig af. Google heeft tijd nodig om je website tevoorschijn te toveren, dat weet je zelf ook wel. Zo af en toe (om het uur) check je je inbox. Met een schuin oog houd je je mobiel in gaten. De klanten zullen nu niet lang meer op zich laten wachten, toch?

  Website niet vindbaar op Google

  Als het na een paar maanden nog steeds angstvallig stil blijft, slaat de twijfel toe. In de browser typ je: ‘Website niet’.  Google vult ‘m voor je aan: ‘vindbaar op Google’. Nou ja, als je even zoekt, vind je ‘m wel. Ergens verstopt op pagina 8…

  Het voelt als een teleurstelling. Je teksten zijn to the point, je aanbod spreekt voor zich, je laat flink wat personality zien. Dat je site niet doet wat hij moet doen, laat je niet ongeroerd.

  Website beter vindbaar maken

  SEO klinkt je niet vreemd in de oren. Natuurlijk heb je hier al regelmatig van gehoord. Maar met kneitergoede teksten en een onweerstaanbaar aanbod red je het toch wel? Het voelt onnatuurlijk om te schrijven voor Google in plaats van voor je bezoekers. Dat is precies de reden dat je nog niet eerder ‘iets met SEO’ deed. Aan de andere kant; je bent overtuigd van je aanbod, je hebt bergen kennis in huis om te delen met je doelgroep. Zonde als ze jouw website zonder blikken of blozen voorbijstevenen. Je hebt geen keus; het is alles of niks.

  Yoast SEO


  De oplossing is dichterbij dan je denkt! Met een beetje geluk is je website gemaakt met behulp van WordPress, dit is een systeem waarmee je websites bouwt. Ooit gehoord van de groene bolletjes? Yoast loves it. Google ook trouwens. Met deze fijne plug-in is de eerste stap naar een vindbare website gezet. Langzaam verschijnt er weer een glimlach op je gezicht. SEO is zo verkeerd nog niet. Eigenlijk wil je er wel meer van weten. Misschien wordt het nog wel je beste vriend? Yoast mag het weten ????.

  Ps, die groene bolletjes in Yoast zeggen niet alles. Blijf je vooral focussen op het schrijven van waardevolle én informatieve content. Daar hebben jouw lezers meer aan dan onnatuurlijke teksten die Yoast groen doen kleuren.

  Seo yoast

  Over Linda

  Een paar maanden geleden, tijdens een webinar, liep ik Renate tegen digitale lijf. Als enthousiaste webdesigner was ik op het bekende kruispunt beland: Ga ik linksaf, rechtsaf of rechtdoor? Dat er iets moest gebeuren op ondernemersvlak, was me wel duidelijk. Renate greep mijn aandacht. Als ik probeer te pakken waarom, kom ik op de woorden transparant, persoonlijk, betrokken en oprecht. Ze vertelde over de academie waar ze je alles leert over online zichtbaarheid; SEO dus. Omdat ik bang was voor flink wat overlap in mijn parate kennis en haar aanbod, planden we een belafspraak in. Renate wist precies waar ik tegenaan liep.

  Teksttoppers academie

  Ook ik was een beetje sceptisch over SEO. Het voelde manipulatief, onecht. Toch wist ze me te verzekeren van een goede keuze. Nu, 3 maanden later, zijn we bijna aan het einde van het programma. Renate leidt je op een rustige en overzichtelijke manier door de academie. Ze is bereikbaar als je haar nodig hebt en vult je vragen aan met fijne adviezen.

  Met het volgen van de academie heb ik de juiste afslag genomen. Het is een boost voor mijn website en heeft me helderheid gebracht in mijn online aanbod. De flinke dosis kennis die ik bij haar heb opgedaan, neem ik mee in míjn online zichtbaarheid en die van mijn klanten.

  Twijfel je nog? Ik zeg: doen!
  Creatieve groet, Linda – Rudizign

  Werkboek-Gratis-SEO-Schrijftips-204x300

  Ontvang gratis mijn SEO-schrijftips!

  Met mijn SEO-schrijftips kan jouw website beter gevonden worden in zoekmachines als Google. Begin vandaag nog!

  Ebook - Werkboek - Verticaal
  Lees hier mijn privacybeleid
  seo-teksten schrijven

  Mijn laatste blogs

  Wat is affiliatemarketing uitgelegd in een visual.

  Wat is affiliatemarketing en hoe werkt het

  Affiliatemarketing is een manier om (relatief makkelijk!) online geld te verdienen. Het wordt steeds populairder onder zowel beginnende als ervaren ondernemers. Zelf ben ik hier al een tijdje mee aan...
  Google Update Tekstschrijver

  Google update: waarom een tekstschrijver onmisbaar is

  Iedere keer als Google een update aankondigt, is de online wereld in rep in roer. Zo ook bij de helpful content update die Google aankondigde. Behalve de mensen die teksten...
  samenwerkingen tekstschrijver

  Als tekstschrijver samenwerkingen aangaan? Zo doe je het

  Alles heb je volgens plan gedaan: je website is ein-de-lijk online, je bent eindeloos bezig om zichtbaar te zijn op sociale media en je houdt oproepjes en opdrachten in de...
  Scroll naar boven